måndag 16 juni 2014

Pressgurka

Receptdags!

Någonting jag tycker mycket om är när man har gjort en macka till matsäck, och så är det gurka på mackan som har blivit lite lagom sladdrig men ändå krispig inuti. Om du också är förtjust i detta så ska du definitivt prova det här receptet!
Pressgurka är nämligen precis vad det låter som, pressad gurka!

Det som behövs är:
Gurka
Osthyvel
Skål
Liten skål
Ättika
Salt
Socker
Vatten

Hyvla ner gurka i en skål, ungefär en halv gurka räcker som snacks eller tilltugg till en middag för två. Häll på ättika, vill du ha en  mycket syrlig/sur gurka så tar du ca 1 matsked, vill du ha lite mindre stark smak så räcker det med ca en tesked. Prova på efter behag! Sedan strör du på lite salt (ca en tesked) och lite socker (ca en halv tesked) och några skopor vatten. Blanda om alltihop och ta fram den lilla skålen. Nu börjar själva pressandet. Nu ska du trycka ihop den lilla skålen med den stora så att gurkskivorna pressas, du får röra om lite då och då för att alla ska få bli pressade. Pressa på tills du tror att det är klart. Sedan kan gurkblasket få stå och dra en stund, tills du vill äta det. Häll då av spadet och hugg in!


Här har jag hyvlat gurkan på längden, men det går lika bra att välja bredden om så önskas!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar