fredag 11 juli 2014

Lemoncurd

Jag skrev förut att ni skulle få ett tips på vad ni kan använda era överblivna äggulor till (från marängerna). Nämligen Lemoncurd! Det är väldigt gott. Kan ätas till yoghurt, ost, på kakor eller i tårtor (eller annat).

Det som behövs:
2 rena citroner
1 dl strösocker
35 gram smör
Lite mindre än 1 msk maizena eller potatismjöl
2 äggulor

Obs! När du delar på äggen så var noga med att ta bort de äckliga trådarna (eller som jag kallar det, navelsträngarna). Det brukar finnas två i varje ägg. Det är ingenting man vill råka tugga på när man njuter av sin lemoncurd.

He i citronsaften och rivet skal av citronerna i en kastrull tillsammans med sockret och smöret. Koka upp smeten och sila den sen genom en sil ner i en annan kastrull. Blanda i maizenan och sedan äggulorna och värm smeten på spisen tills den blir tjock. Nu ska den svalna, sen kan du äta den som du vill!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar